Kestopigmentointi


Kestopigmentointi on peräisin vuosituhansien takaa, mutta työkalut ovet muuttuneet ja kehittyneet. Vuosituhansia sitten pigmentointi suoritettiin bambutikuilla ja ilman minkäänlaista puudutusta.

Tänä päivänä pigmentointilaitteet ovat elektroniikan huipputuotteita. Laitteet ovat pieniä ja näppäriä ja jälki on erittäin tarkkaa. Kestopigmentointi on kulmakarvojen, ripsirajojen ja huulten pysyvää korostamista, Käsittelyssä väriaine viedään ihon alle, epidermikerrokseen pigmentointineulalla. Tekniikka on sama kuin tatuoinnissa, mutta pigmentoinnissa väri jää vain ihon ylimpiin kerroksiin ja haalistuu vähitellen 2-5 vuodessa ihotyypistä riippuen.

Pigmentointi suoritetaan nopealla ohuella ja steriilillä neulalla, jonka avulla viedään hypoallergeenista väripigmenttiä ihon pinta- eli tyvisolukerrokseen. Pigmentoinnin yhteydessä käytetään aina puudutusainetta koska käsiteltävät ihoalueet ovat erittäin herkkiä - turhaa kipua ei haluta tuottaa asiakkaalle. Toki pigmentointi EI silti ole täysin kivuton menetelmä.KENELLE PIGMENTOINNISTA ON HYÖTYÄ?

* Kasvot ovat aina huolitellun näköiset
* Meikki- /meikkiaineallergia
* Huono näkö
* Tärisevät kädet tai huono tarkkuus
* Ei osaa/ehdi/jaksa meikata
* Rasvoittuva iho, jolloin meikkiväri ei pysy iholla
* Työ tai harrastus jossa meikki ei kestä
* Helpottaa elämää ja nopeuttaa meikkaamista

KULMAKARVAT:

* harvat tai vaaleat karvat
* kulmakarvattomuus (alopeatikoille, syöpäsairaus)
* kulmien muodon tai mallin parannus
* antaa ryhtiä kasvoille
* allerginen kestoväreille

SILMÄRAJAUKSET:

* ripsettömyys tai harvat ripset
* heti aamulla "silmät päässä"
* silmän muodon parannus
* kirkastavat silmien omaa väriä
* allerginen kestoväreille

HUULTEN RAJAUKSET:

* korostavat vaaleita huulia kauniisti
* korjaa epäsymmetrisyyttä
* kapeille ja pienille huulille
* huulten raja on hävinnyt tai epätarkka
* parantaa ja kohottaa ilmettä
* tuovat täyteläisyyttä
HUOLETONTA KAUNEUTTA VUOSIEN AJAN KESTOPIGMENTOINNILLA

Kestopigmentointi on kulmakarvojen sekä ripsi- ja huulirajojen pysyvää korostamista. Se korvaa joka-aamuisen meikkaamisen ja antaa mahdollisuuden olla huoliteltu tilanteissa, joissa meikkiä ei voi käyttää tai se on hankalaa:

" liikuntaharrastukset
" tietyt ammatit
" meikkiallergiat
" saunominen
" ikänäkö
" alopeetikot
Kestopigmentointiin varataan aikaa noin kaksi tuntia ja jälkipigmentointi tehdään aikaisintaan kolmen viikon kuluttua. Kestopigmentoinnin vahvistusta suositellaan noin kahden vuoden välein. Kestopigmentointi on turvallista ja lähes kivutonta asiansa osaavan pigmentoijan tekemänä.

Pigmentoinnin tulos näyttää 3-4 päivän ajan noin 30 % tummemmalta, jonka jälkeen ylimääräinen väri irtoaa, "hilseilee", kuolleen ihosolukon mukana pois.

Silmänrajauksien yhteydessä saattaa esiintyä turvotusta, joka kestää päivästä kahteen. Huulien pigmentointi voi laukaista huuliherpeksen siihen taipuvaisilla. Oireiden ilmaantuessa käytä välittömästi herpeksen hoitoon tarkoitettua voidetta. Jos Sinulla on vahva taipumus huuliherpekseen, voit syödä ennältaehkäisevän kuurin sisäisesti (reseptilääke).

Pigmentoinnin jälkeen tulee kolmen päivän ajan välttää voiteiden ripsivärin ja huulipunan käyttöä käsitellyllä alueella. Kuuden päivän ajan tulee välttää oleskelua auringossa, solariumia, saunomista, voimakasta hikoilua ja uimista. Käsitellyt alueet voi tarvittaesssa suojata aurinkovoiteella.

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Miten hoidat pigmentoituja alueita kotona?
Pigmentoinnin jälkeen syntyvää hilseilyä ei saa raapia eikä irrottaa.

Kuinka kauan kestopigmentointi kestää iholla?
Kestopigmentointi pysyy ihossa kudoksesta riippuen noin 2-5 vuotta ja se haalistuu pikkuhiljaa. Vahvistus kannattaa tehdä ennen kuin muoto katoaa kokonaan. Yleisin vahvistusväli on noin kahden vuoden kuluttua pigmentoinnista. Vahvistaminen on hinnaltaan noin puolet normaalista hinnasta.

Kuinka kauan tekeminen kestää?
Tekemiseen varataan aikaa 2-3 tuntia. Käsittelyyn ei välttämättä mene niin kauaa, mutta on hyvää aikaa valita väri ja muoto yhdessä asiakkaan kanssa. Ei ole tarvetta hoppuiluun.

Miten kestopigmentointi tehdään?
Asiakkaan kanssa valitaan ensin yhdessä sopiva väri, ja kun oikea väri on löytynyt, tehdään samalla värillä esipiirrokset. Muotoa katsotaan yhdessä asiakkaan kanssa ison peilin edessä. Huuliin tehdään kynän kanssa ohut rajaus. Huulten muotoa voi tarvittaessa hieman korjailla. Huulissa väri pyritään valitsemaan mahdollisimman lähelle huulen omaa väriä, jotta tulos näyttäisi mahdollisimman luonnolliselta myös ilman huulipunaa.

Sattuuko se?
Käsiteltävä alue puudutetaan Emlalla ja/tai nestemäisellä puudutusaineella, jotka puuduttavat hyvin ihon pinnan. Hoitoa ei ole koskaan jouduttu keskeyttämään kivun vuoksi. Jotkut jopa nukahtavat käsittelyn aikana.

Kuinka monta eri väriä on?
Kestopigmentointivärejä on 26 ja niitä voi aina sekoitella keskenään. Jokaiselle löytyy varmasti sopivat ja yksilölliset värit.

Kuinka paljon kestopigmentointi maksaa?
Kestopigmentointien hinnat vaihtelevat hyvinkin paljon. Yleisin hintahaarukka on 420-600 €.

Mikä on jälkipigmentointi ja miksi se tehdään?
Jälkipigmentointi tehdään aikaisintaan kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Jälkipigmentoinnissa lisätään väriä tarpeen mukaan. Kaikki kudokset ovat erilaisia. Joillakin väri saattaa jäädä niin hyvin, että jälkipigmentoinnissa ei tarvitse kuin hieman paikkailla vaaleampia kohtia, kun taas joillain voidaan tarvita vielä kolmaskin käsitettelykerta. Yleensä kaksi kertaa riittää.

Voiko kestopigmentointi mennä pieleen?
Mahdolliset virheet kestopigmentoinnissa tulevat yleensä väärästä värivalinnasta tai huonosti suunnitellusta muodosta. Kun väri ja muoto katsotaan yhdessä asiakkaan kanssa, niin vältetään virheet ja epäonnistumiset. Tulokseen vaikuttaa tietenkin myös värien laatu, laite, itse pigmentoija sekä käytetty tekniikka.

Mistä tietää minne mennä?
Kestopigmentointia tehdään jo monissa kauneushoitoloissa ja kampaamoissa. Ensimmäiseen paikkaan ei kannata heti rynnistää halvan hinnan houkuttelemana. Kannattaa kysyä tekijän koulutusta ja onko mahdollista nähdä kuvia hänen tekemistään töistä. Tämä kertoo paljon tekijän ammattitaidosta. On hyvä kysyä myös miten toimenpide tapahtuu.

Tärkeää hygieniasta...
Kaikki kestopigmentoinnissa käytetyt neulat ovat ehdottomasti kertakäyttöisiä. Kaikki, mikä on ihon kanssa kosketuksissa teon aikana on kertakäyttöistä. Kertakäyttöiset hanskat suojaavat sekä asiakasta, että hoitajaa itseään.