Meikkaus

Maskeeraus --- mielenkiintoinen, lukemattomien eri mahdollisuuksien maailma!

Hyvän ja onnistuneen maskeerauksen edellytyksenä on aina säännöllinen ja hyvä ihonhoito.
Onneksi tämän päivän kosmetiikkateollisuus on pitkälle kehittynyttä ja kaikille eri ihotyypeille löytyy omat hoitotuotteensa.
Ihon vanhenemisprosessi alkaa jo taytettyämme 20 vuotta, joten säännöllinen ihonhoito kannattaa aloittaa ajoissa.
On myös syytä muistaa, että ihomme heijastaa elämäntapojamme, sairauksiamme ja tunnetilojamme mm. erilaisilla ihottumilla ja värimuutoksilla.

Näytösmeikki

Näytösmeikit on suunnattu nimensä mukaisesti erilaisiin näytöksiin. Ne voivat olla täysin mielikuvituksellisia ja sidottuja mm. näytöksen teemaan ja luonteeseen eikä niiden täydy olla perinteisiä kauneusmeikkejä.
Lisäksi meikin teossa tulee ottaa huomioon minkä kokoiselle lavalle ja kuinka suurelle yleisölle näytös on suunnattu. Mitä suurempi lava on kyseessä ja mitä voimakkaammat valot ovat, sitä voimakkaamman meikin tulee olla, jotta se näkyisi viimeisellä penkkirivillä istuvalle.

Kauneusmeikki

Kauneusmeikin tarkoituksena on korostaa henkilön parhaimpia puolia ja korjata pikku virheitä.
Kauneusmeikki voidaan jakaa karkeasti
1) päivämeikkiin ja
2) juhla- tai iltameikkiin.

Meikin suunnittelussa ja teossa otetaan aina huomioon henkilön omat tottumukset meikin suhteen sekä värit ja persoonallisuus.


Häämeikki

Häämeikki on perinteisesti kevyt ja hempeä. Sen tulee kuitenkin tukea ja korostaa morsiamen persoonallisuutta.
Jos morsian on luonteeltaan voimakas ja räiskyvä ei hempeä meikki tee oikeutta hänen luonteelleen eikä varsinkaan silloin jos hän on arkielämässä tottunut käyttämään voimakasta ehostusta.
Meikkituotteilta vaaditaan myös korkealuokkaisuutta, koska meikin tulee kestää kyyneleet ja hyvä pohjatyö on ensiarvoisen tärkeä.
Meikkaajan tulee huomioida myös meikissä korostukset ja varjostukset mahdollista virallista valokuvaamossa otettavaa hääkuvaa varten.
Koska hääpäivä on morsiamen ehkä elämän tärkein päivä, tehdään häämeikistä yleensä koeversio, jolloin meikkaaja ja morsian voivat yhdessä suunnitella meikin värejä ja voimakkuutta.

Aikuisen naisen häämeikki

Aikuisen naisen häämeikki ei noudata perinteisen hempeän häämeikin muotoja vaan meikki tehdään morsiamen ikää ja persoonaa tukevaksi sekä hänen parhaita puoliaan esiintuovaksi kokonaisuudeksi puvun kanssa.
Siksi on ensiarvoisen tärkeää tavata morsian etukäteen ja keskustella puvun väristä ja tyylistä sekä ottaa huomioon meikissä iän tuomat muutokset ja korostaa hyviä puolia.
Morsian on aina morsian ja silloin nainen haluaa olla kauneimmillaan.

Silmien Meikkaus -
Vinkkejä ja Ohjeita

Silmien meikkaus koetaan usein meikkaamisen vaikeimmaksi osaksi, joten tässä osiossa saat runsaasti vinkkejä siitä miten teet kauniin silmämeikin.

Silmämeikin pohjustus

Meikkaaminen kannattaa aloittaa silmistä, sillä usein luomiväriä levitettäessä luomiväriä karisee silmien alle.
Puhtaalta iholta on helpompi puhdistaa karissut luomiväri, ilman että tarvitsee pelätä meikkipohjan sotkeentumista.
Jos haluat kuitenkin aloittaa meikkipohjan teolla, taputtele litteällä ovaali mallisella meikkisienellä runsaasti puuteria silmien alle, poskipäille, kohtaan johon oletat luomiväriä karisevan.
Kariseva luomiväri jää tällöin puuterin päälle ja lopuksi ”puuterijarut” on helppo poistaa poskipunasudilla.
Ennen luomivärin levittämistä luomet kannattaa pohjustaa luomenpohjustusaineella tai meikkivoiteella ja huolellisella puuteroinnilla.
Näin peitetään usein silmäluomella esiintyvä sinertävyys ja luomivärin sävy pääsee paremmin oikeuksiinsa.
Luomen puuterointi estää luomea rasvoittumasta ja näin luomiväri pysyy kauemmin.
Hyvälaatuisiin meikkisiveltimiin kannattaa panostaa. Pitkävartisia meikkisiveltimiä käyttäessäsi näet mitä olet tekemässä ja saat aikaan siistimpää jälkeä.
Puuterimaiset luomivärit levittyvät parhaiten luonnonharjassiveltimellä ja voidemaiset nylonsiveltimellä.

Luomivärit

Jos silmiesi ympärillä on paljon pieniä juonteita, mattaluomivärien käyttö on suositeltavampaa kuin helmiäisluomivärien, jotka korostavat juonteita.
Luomivärin valinta voidaan toteuttaa väriopin mukaan käyttämällä sukulaisvärejä, jotka saavat aikaan meikissä harmonisen lopputuloksen tai vastavärejä, jotka korostavat silmän omaa väriä ja saavat silmät hehkumaan.
Jos silmäsi ovat ruskeat, sinulle sopivat sukulaisväreistä ruskeat, terrat ja persikat ja vastaväreistä siniset, turkoosit ja luumut.
Jos silmäsi ovat vihreät, sinulle sopivat sukulaisväreistä vihreät, keltaiset ja turkoosit ja vastaväreistä roosat, punavioletit ja purppurat.
Jos silmäsi ovat siniset, sinulle sopivat sukulaisväreistä siniset, turkoosit ja violetit ja vastaväreistä oranssit, ruskeat ja persikat.
Perussilmämeikki joka sopii kaikille toteutetaan seuraavasti: Levitä vaaleaa luomiväriä luomen liikkuvalle osalle. Levitä tummaa luomiväriä silmän ulkonurkasta kohti keskustaa.
Levitä tummaa luomiväriä myös luomivakoon ja häivytä luomiväriä luomivaosta ylös- ja ulospäin kohti kulmakarvoja. Piirrä yläripsen tyven kynällä tai eyelinerilla ohut rajaus ja laita yläripsiin ripsiväriä.
Voit rajata tummalla luomivärillä myös alaluomen.

Silmämeikki ja silmälasit

Jos käytät + laseja, voivat silmäsi näyttää lasien takaa, voimakkuuksista riippuen yllättävänkin suurilta. Silmiä pienentävä meikki syntyy käyttämällä tummaa mattaa väriä koko luomella.
Piirrä alaluomelle rajaus samalla luomivärillä. Käytä myös mustaa sisäkajalia, joka pienentää silmiä. Vältä vaaleita tai kirkkaita helmiäisluomivärejä, jotka suurentavat silmää.
Ole meikin teossa erittäin huolellinen, sillä pluslasit suurentavat pienetkin virheet.
Jos käytät – laseja, näyttävät silmäsi lasien takaa pienemmiltä kuin todellisuudessa ovat, tee silloin silmiä suurentava meikki, joka tapahtuu käyttämällä hyvin vaalea luomiväriä liikkuvalla luomella ja tummaa luomivaossa.
Häivytä tumma luomiväri ylöspäin kohti kulmaluuta. Rajaa yläluomi mustalla eyelinerilla. Voit paksuntaa eyelinerrajausta silmän ulkonurkasta.
Käytä ripsiväriä runsaasti. Valkoinen sisäkajal suurentaa silmiä. Suosi liikkuvalla luomella hyvin vaaleita helmiäissävyjä, ne suurentavat silmiä.

Rajaukset

Saat erivärisiä eyelinerrajauksia luomiväreistäsi käyttämällä vettä ja ohutta eyerlinersivellintä.
Veden asemasta voit käyttää myös sealeria joka kiinnittää rajauksen pysyvästi.
Sivellin kastetaan veteen tai sealeriin ja pyöritetään sivellintä luomivärinapissa. Kokeillaan kämmenselälle tuleeko siveltimestä tasaista viivaa ja rajataan yläluomi.
Rajausta ei tule yrittää vetää kerralla, vaan pienin vedoin aloittaen silmän sisänurkasta kohti ulkonurkkaa.
Eyelinerrajaus on liian kovan näköinen alaluomella. Alaluomen rajaukseen sopiikin parhaiten puuterimainen luomiväri. Rajaa alaluomi silmän ulkonurkasta 2/3 osaa kohti silmän sisänurkkaa kapealla luomivärisiveltimellä ja luomivärillä.
Häivytä rajausta kohti silmän sisänurkkaa. Jos rajauskynäsi on pehmeä ja helposti katkeileva, säilytä kynää jääkaapissa. Kylmä kovettaa kynän terän ja se on helpompi teroittaa.

Ripsiväri

Valitse ripsivärisi harjan perusteella. Tuuheille, paksuille ripsille tuuheaharjainen mascara, ohuille ja harvoille ripsille kapeaharjainen mascara.
Jos ripsiisi muodostuu ripsiväristäsi paakkuja, on toimittava ennen kuin ripsiväri kuivuu. Harjaa puhtaalla ripsiharjalla ripsiäsi juuresta latvaa kohti harjaa puolelta toiselle heilutellen.
Jos sinulla on harvat alaripset ja tummat silmänaluset, älä laita alaripsiin ollenkaan ripsiväriä. Ripset varjostaisivat juuri sitä kohtaa, missä alaluomet ovat tummimmillaan.
Käytä ripsientaivuttajaa, jos ripsesi ovat piikkisuorat. Taivuta ripset aina ennen ripsivärin levitystä, muuten vaarana voi olla ripsien katkeaminen.
Silmäsi näyttävät suuremmilta kun taivutat ripsesi kolmessa osassa aloittamalla taivutuksen aivan ripsien juuresta. Purista taivuttimia yhteen noin kymmenen sekuntia. Siirry sitten ripsien keskiväliin ja lopuksi lähelle ripsien kärkiä.

Ihon Meikkaus -
Vinkkejä ja Ohjeita

Ihon meikkaus luo muulle meikille kauniin pohjan. Jos meikkivoide ja puuteri eivät riitä peittämään ihon värivirheitä avuksi tulevat erilaiset peitevärit.
Korostuksilla ja varjostuksilla muotoillaan kasvoja ja poskipuna tuo kasvoille raikkaan ilmeen.

Meikkivoide

Kun valitset meikkivoidetta kokeile oikeaa sävyä kasvojen ja kaulan liittymäkohtaan. Meikkivoiteen tulee olla samansävyinen kaulan ihonvärin kanssa.
Meikkivoide kannattaa levittää kostutetulla ovaalisienellä. Tällöin sieni ei ime itseensä niin paljon meikkivoidetta ja meikkivoide levittyy paremmin.
Kun levität meikkivoiteen taputtelemalla kasvoille saat peittävämmän lopputuloksen kuin levittämällä meikkivoide vedellen.

Puuteri

Käytä aina irtopuuteria meikkipohjan kiinnittämiseen. Irtopuuteri kiinnittää meikkipohjan paremmin kuin kivipuuteri.
Kivipuuteri on tarkoitettu meikkipohjan korjailuun. Kannattaa hankkia Translucent tai Transparent eli väritön puuteri, joka sopii kaikille ihonväreille eikä muuta meikkivoiteen väriä.
Jos ihossasi on paljon juonteita tai hienoista lagunakarvoitusta puuteroi ihosi erittäin kevyesti. Mitä vähemmän puuteria sen parempi.
Puuteri paakkuuntuu helposti juonteisiin korostaen niitä, sekä takertuu iholla olevaan karvoihin tuoden ne näkyviin.
Puuteripaperi on hyvä tuote meikin korjailuun, varsinkin jos ongelmanasi on ihon kiiltely. Puuteripaperi on kertakäyttöinen tuote, joka imee kasvoilta päivän aikana kertyneen talin ja palauttaa iholle mattapinnan.

Peitevärit

Markkinoilla on olemassa punaisen ja sinisen värin neutraloijia, joilla voit peittää esim. tummat silmänaluset tai katkenneet verisuonet.
Punaisen neutraloijat peittävät mm. katkenneet verisuonet, leikkausarvet, auringon punoituksen. Sinisen neutraloijia voit käyttää tummien silmänalusien, verisuoninen ja mustien silmien peittämiseen.
Punaista väriä iholta neutraloi vihreä ja sinistä oranssi peiteväri. Jos neutralointiaine on liian voimakkaan väristä, voit sekoittaa neutralointiainetta ja meikkivoidetta keskenään, ja levittää sekoitusta peitettävään kohtaan.

Korostukset ja varjostukset

Korostuksilla pyritään tuomaan kasvojen luusto paremmin esiin ja antaman valoa juonteisiin. Varjostuksilla pyritään muotoilemaan kasvoja ja tuomaan kasvoille kolmiulotteisuutta.
Korostuksia käytetään kasvojen korkeimmissa kohdissa, siellä mihin valo osuu ensimmäisenä ja varjostuksia taas siellä kohdissa kasvoja mihin varjot luonnollisesti lankeavat.
Valokynää voivat käyttää niin nuoret, kuin aikuisetkin naiset ja tietenkin myös miehet.
Valokynää levitetään meikkivoiteen päälle, ennen puuterointia. Valokynää voi käyttää korostuksena kulmaluulla, otsan keskikohdassa, poskipäillä, nenänvarressa, nenän ja suun välissä, sekä leuassa.
Jos sinulla on juonteita joita haluat häivyttää, taputtele valokynää juonteiden pohjalle.
Ihon omaa väriä kaksi tai kolme astetta tummempia varjostuksia käytetään poskiluun alapuolella, nenän pielessä, ohimoilla muotoilemaan kasvoja ja leuan alla levittäen varjostus pitkin leukaperiä ja häivyttäen kohti kasvoja, tällöin saadaan kasvojen muoto paremmin esiin.
Aurinkopuuteri on helppokäyttöinen varjostustuote.

Poskipuna

Voidemaiset poskipunat levitetään meikkivoiteen päälle ennen puuterointia ja puuterimaiset poskipunat puuterin päälle.
Aloita poskipunan levitys korvan kohdalta heti poskiluun alapuolelta kohti poskiluun päätekohtaa. Kokeile aina ensin kämmenelle kuinka paljon poskipunasudista irtoaa punaa, ettei poskipunaa tule liikaa.
Jos tulet vahingossa levittäneeksi poskillesi liikaa poskipunaa, pyyhi varovasti liika poskipuna pois kosteusvoiteeseen kastetulla pumpulilla.
Painele sen jälkeen aluetta puuterivipalla ja levitä päälle puuteria.

Kulmien Meikkaus -
Vinkkejä ja Ohjeita

Kulmakarvat ovat tärkeä osa persoonallisuuttasi. Siistit, huolellisesti nypityt kulmakarvat kehystävät kasvojasi kauniisti.
Tässä osiossa saat vinkkejä kulmakarvojen muotoilusta ja meikkauksesta.

Kulmien muotoilu

Ihanteellinen kulmakarvojen malli on siipimalli. Voit käyttää kulmakarvojasi muotoillessasi apuna meikkisivellintä tai kynää jos et ole varma mistä sinun tulisi nyppiä kulmiasi.
Nypi kulmakarvoistasi hajakarvat kulmien ylä- ja alapuolelta.
1. Mittaa kulmakarvojen alkamiskohta asettamalla sivellin tai vaikkapa kynä pystysuoraan nenän ulkonurkasta kohti kulmakarvoja.
Jos silmäsi ovat lähellä toisiaan voit nyppiä kulmakarvojesi alkamiskohdasta hieman karvoja pois, älä kuitenkaan liioittele. Jos taas silmäsi ovat kaukana toisistaan, voit piirtää lisää karvoja kulmakarvojesi alkamiskohtaan.
2. Kulmakarvojesi korkeimman kohdan paikan saat asettamalla siveltimen viistosti nenänpielestä kohti kulmakarvoja, niin että sivellin kulkee silmäsi iiriksen kohdalta.
3. Kulmakarvojen loppumispaikan saat asettamalla siveltimen nenänpielestä viistosti, niin että sivellin kulkee silmäsi ulkonurkan kohdalta.

Kulmien meikkaus

Kulmakarvojen väri on paras, kun ne ovat yhtä tummat kuin hiukset tai astetta vaaleammat.
Jos hiuksesi ovat erittäin vaaleat on kulmakarvojen hyvä olla hiukan tummemmat kuin hiusten väri. Kulmakarvoja voi vaalentaa kuten hiuksia 6-10 prosenttisella vetyperoksidilla.
Jos kulmakarvoissasi on kohtia, missä kulmakarvat eivät kasva, saat aukkopaikan piiloon harjaamalla kulmakarvoja vastakarvaan, niin että karvaton kohta tulee paremmin esille. Piirrä sen jälkeen aukkokohtaan vaalealla, kulmiesi värisellä kynällä kulmakarvojesi mittaisia lyhyitä vetoja.
Kampaa sen jälkeen kulmakarvat muotoonsa.
Kulmakarvat on hyvä puuteroida hyvin ennen meikkausta. Luonnollinen lopputulos saadaan käyttämällä kahta tai kolmea neutraalia mattaa luomiväriä ja kulmakarvasivellintä.
Harjaa ensin kulmakarvasi ylöspäin ja piirrä kulmakarvojesi lomaan millimetrin pituisia viivoja eri sävyillä.

Huulien Meikkaus -
Vinkkejä ja Ohjeita

Huulipuna on naisten suosituin kosmetiikkatuote kautta aikojen. Huulipunan sävyä vaihtamalla saat aikaan uuden ilmeen pienellä vaivalla.
Tässä osiossa saat vinkkejä mm. huulten rajauksesta ja huulipunan sävyn valinnasta.

Huulien rajaus

Huulien rajauksen tarkoituksena on antaa huulille selvät rajat ja estää huulipunan karkaaminen suunympärysjuonteisiin.
Huulien rajauskynän sävyn on hyvä olla saman sävyinen kuin huulipunan tai korkeintaan puolesta yhteen astetta tummempi.
Helpoimmin huulten rajaus onnistuu aloittamalla rajauksen tekeminen amorinkaaresta, piirrä sen jälkeen ylähuulen ulkonurkat.
Siirry sitten alahuulen keskelle ja sen jälkeen taas alahuulen ulkonurkkiin. Yhdistä viivat lopuksi.
Huulten rajauksen tulee mukailla huulten omia kaaria. Rajauksella voi myös korjata huulten muotoa, jos esim. huulesi ovat liian kapeat tai toinen amorinkaari on alempana kuin toinen.
Muista kuitenkin luonnollinen lopputulos, eli älä rajaa huulia liian yli omien huulten rajojen.
Jos haluat korostaa ylähuultasi, rajaa amorinkaari hiukan huultesi oman rajan ulkopuolelta valkoisella meikkikynällä.

Huulipunan sävy

Jos hampaasi ovat kellertävät, ruskean tai kellertävän sävyinen huulipuna saa hampaasi näyttämään vieläkin keltaisimmilta.
Suosi siis huulipunasävyjä, jotka eivät vivahda ruskeaan. Vaaleat huulipunasävyt paksuntavat huulia ja tummat kaventavat. Sekoittele eri huulipunasävyjä keskenään, niin saat vanhoista huulipunistasi aivan uudenlaisia sävyjä.

Saat huulillesi kolmiulotteisuutta laittamalla huulipunaa voimakkaammin ulkonurkkiin ja vaalentamalla huulipunaa kohti huulten keskustaa.
Lisää huulten keskustaan vielä vaaleata kiiltoa.


Huulipunan pysyvyys

Saat huulipunasi pysymään kauemmin huulillasi kun levität huulillesi aluksi meikkivoidetta ja puuteria. Levitä tämän jälkeen ensimmäinen kerros huulipunaa huulillesi ja puuteroi huulet ennen toisen huulipunakerroksen levittämistä.
Jos huulesi ovat rohtuneet voit kuoria huulesi tekemällä ruokaöljystä ja hienosta sokerista paksuhkon seoksen. Hiero seoksella huulia kevyesti pyörivin liikkein. Voit myös hieroa huuliasi kevyesti hammasharjalla.